Aktuellt

Kurser, workshops och evenemang 

Välkommen till min ateljé och kurslokal i Skogsbo!
Här finns en liten butikshörna med konstnärsmaterial och 6 ateljeplatser med golvstaffli och bord. Vi har även tillgång till ett extra rum för samlingar. Hund vistas i lokalen och är med även på kursdagar. Boende för dig som reser finns på vandrarhemmet www.alvbrogarden.se eller hotell i Avesta; www.avestastadshotell.se  
Hör gärna av dig för att få mer information om kurserna!

 

Aktuellt 2023 

* Symbolseendekurs steg 1 grund, 28-29 januari. För dig som är nyfiken på intuitivt måleri och att tolka bilder. Kan verkligen mina bilder betyda något.. vill de säga något till mig? Ja, du berättar hela tiden något om dig själv för dig själv när du målar. Denna kurshelg startar vi en resa mot att bli mer "symbolseende" som jag kallar det. Genomgång av vad intuitivt måleri är och hur vi kan ge tolkningsförslag till varandras bilder. Genomgång av grundläggande färg- och tal symbolik. Vi målar vid bord under kursen med enklare material, snabba bilder utan prestation! Inga förkunskaper. Tider lördag 10-17 söndag 10-16, kostnad 1600kr inkl material och fika.  


* Våga måla kvällar! Onsdagar 8e och 22 februari, 8 och 22 mars kl 18 - 21. Från 12 år. 
Kom som du är med oömma kläder och nyfikenhet! "Materialbord" finns med akrylfärg, grovt papper och andra tillbehör som struktur, glitter, pastellkritor m.m. Allt du behöver för att komma igång. Jag inleder varje tillfälle med en samling och berättar lite praktiska saker sen målar du fritt, provar dig fram och kan fråga mig när du har funderingar. Jag kommer inte att säga hur du ska göra men ge tips och berätta hur materialet fungerar. Vi målar vid bord. Här finns många olika målarverktyg förutom massor av olika penslar.. Säkert kommer du själv på nya möjligheter!
Fika ingår.  390kr.  platser lediga!


* Vedic art - De sex Vedangas. 10-12 februari. Introduktion och fördjupningskurs.
Kursen innefattar begreppen Uttryck, Allvetande, Transformation, Mätning (Measuring), Självrefererande och Expansion. Kursinnehållet fördjupas i relation till livet, konsten och de 17 principerna. Vedangorna är en kunskap från den holistiska Vediska filosofin där principerna finns strukturerade. För dig som är Vedic Art-lärare är detta också en preparationskurs inför att gå lärarutbildningen för Vedangorna. Föredrag varvas med fritt skapande. Du har tillgång till egen ateljéplats med bord, stol och golvstaffli. Fika ingår i kursavgiften, ta med lunch. 
Kurstider: fredag - söndag 10-16 med möjlighet att måla även kvällstid. Förkunskap: Grundkurs och fortsättningskursen med tilläggen. Kursavgift: 1900 kr (företag 2375 kr)
. 1 platser lediga (6)


* Symbolseendekurs steg 3. 25-26 februari. Du behöver ha gått del 1 och 2 eller ha motsvarande kunskaper. Denna gång har vi fokus på kroppens språk och relationer och vad dessa kan säga oss symboliskt. Du målar dig själv och olika relationer och tränar tolkningsförslag i gruppen och parvis. Vi fortsätter med elementen och dess energier symboliskt i bilderna. Tolkningsträning och intuitivt måleri med enklare material som ingår i kurspriset. 1600kr, fika ingår. Tider lördag 10-17 söndag 10-16,  2 platser lediga

* Rymdkurs del 2, Nakshatran, 4-5 mars. Vi repeterar del 1 och fokuserar sen på de viktigaste nakshatrana som var och en har i sitt födelsechart. Genomgång, meditation och måleri varvas. Du behöver (eller köper på plats) fyra canvasdukar till nakshatramålning, dessa kan med fördel vara i samma format och behöver inte vara så stora. 40x40 är ett tips men du väljer det format du själv känner är rätt. Rymdblå Källman färg 100ml ingår för den som vill ha detta med i sitt skapande, övrig färg tar du med. Lördag 10-17 och söndag 10-16. Kostnad 1 700kr inkl fika. 3 platser lediga

* Symbolseende steg 2, 25-26 mars. Du ska ha gått del 1 eller ha motsvarande grundkunskap. Intuitivt måleri med tolkningsträning. Genomgång av form, riktning och rörelsers betydelse samt fördjupning av färg och tal-symbolik i relation till dessa. Vi går även igenom traditionella symbolformer och kollektiva tolkningar. Introduktion till elementen jord, vatten, eld och luft. Fria bilder och bilder med intention/tema som jag ger eller som kommer upp som viktig i gruppen. Kurstider 10-17.
Kostnad; 1 600kr inkl fika och allt material till de bilder du målar under kursen.
 6 platser lediga (8)

* Rymdkurs del 3, Karma.  28-30 april. Fortsättning på vår serie rymdkurser som förenar måleriet med den vediska kunskapen. Denna gång med fokus på Rahu , Ketus och Saturnus placeringar, interaktioner och nakshatran. Vi repeterar grunden och sätter in den nya kunskapen i ett sammanhang. Genomgångar och måleri varvas. I investeringen 1900kr ingår 100ml rymdblå källmanfärg. Ta med dina tidigare målningar om du har dem kvar. Behöver du måla upp nya så ber jag dig kontakta mig om detta innan kursen. Under kursen fyller vi på din chartmålning samt målar 1-3 målningar kopplade till Saturnus, Rahu och Ketus betydelser. Ta med eget material eller köp på plats.
Du har egen målarplats med bord, stol och golvstaffli. Kurstider fredag 18-20, lördag 10-17 och söndag 10-16.
5 platser lediga (6)


* Symbolseende steg 4,  6-7 maj. 
Vi fördjupar kunskaperna i symbolseende från tidigare steg och bygger vidare med symboliken i naturen, djur och växter, väder och miljö/kontext. Du kommer även att få en bilduppgift att måla inför kursen. Genomgångar, intuitivt måleri samt tolkningsträning då alla har möjlighet att ge tolkningsförslag i grupp och parvis. Vid genomgången fjärde symbolseendekurs hos mig erhålls ett  intyg på genomgången kurs 1-4. 
Material ingår till de bilder du skapar under kursdagarna, så även fika. 1600kr. 4 platser lediga


* Vedic art kursvecka med alla 17 principerna i ateljén!
29 maj - 3 juni, mån-fre kurstider 10-17 med möjlighet att måla även kvällstid  och lördag avslutning med gemensam lunch ca kl 13.00
Vedic art hel grundkurs eller fortsättningskurs med alla 17 principerna för skapande.
Du som går grundkurs har möjlighet att måla gratis på papper eller köpa målarduk (canvas) 120kr metern, 105 bredd. Du kan även boka "målarbord" med akrylfärger, struktur, glitter m.m för din målarvecka, kostnad 450kr. Alternativt tar du med dig ditt eget material. 
Du som går fortsättningskurs tar med ditt eget material och behöver du fylla på så finns lilla butiken i ateljén :-) Kursveckan kostar 2 900kr. 5 platser lediga (6)


* Vedic art kursdagar, del 1 (av 2), 29 juni - 2 juli 2023 Plats; kursgården Gravendal i Fredriksberg, södra Dalarna. Välkommen till en fantastiskt härlig miljö för skapande i vacker sommartid!
Vi erbjuder grundkurs/fortsättningskurs med principerna 1-12 för skapande, lärarutbildning block A. I lärarutbildningen ingår att delta på grundkursens samlingar. I grundkursen ingår färg/skaparbord med det du som ny behöver under kursdagarna.
Kurspris för grundkurs/fortsättningskurs 2100/1900kr. Lärarutbildning 5 000kr/block (företag= +moms) Boende på gården, mer info kommer. Hund kommer att finnas på gården, min lilla Zera. Hör av dig för mer info, jag skickar gärna ut inbjudan via e-post.
Varmt välkomna önskar Lisa Sharya Helsinghof och Annica

* Sommaren 2023 håller jag Vedic art kurs på Öland veckorna 31 Enetri, och 32 Svibo. Målar själv på Enetri v33 Arrangör Johannes Källman - Vedic art Sverige:  www.vedicart.com 
Som "Ölandslärare" har jag även fått en egen sida; www.vedicart.com/annica-andersson  

* Vill Du också boka kursdagar med mig i min ateljé våren 2023?

Hör av dig och föreslå dagar... gärna vardagar eftersom helgdagar snabbt blir bokade!
Är ni några personer som känner varandra kan jag ta emot antingen 3,4,5 eller 6 åt gången beroende på vilken kurs du vill boka. 


Du kan boka:
Vedic art grundkurs
 6 dagar, dessa kan delas upp på 2 eller 3 tillfällen.
Vedic art fortsättningskurs, med de sk tilläggen. (hela fortskursen är 6 dagar, dessa kan delas upp på 2 eller 3 tillfällen. 
Vedic art temakurs/fördjupning: "6 o 16" alternativt "Färg och ljus"
Vedic art lärarutbildning block A och B. För dig om har gått grund- och fortsättningkurs med tilläggen. 
Rymdkurs (vedisk astrologi+måleri) del 1, 2 och 3.  är 2 Dessa är  med fördel 1/2 dagars kurser, alt. endast 2 dagar. 
Symbolseendekurs, intuitivt måleri och tolkning av bilder. Del 1 - 4 är grundkurs och varje tillfälle a 2 dagar har ett tema/fokus.
Intuitivt, frigörande måleri. Upplägg anpassas till gruppen. 
Chakramålning kurs "Kraften i nuet" 3 dagar då vi går igenom de 7 centrala chakrana via meditativa upplevelser och frigörande måleri.


Genomförda kurser och event 2023


Målardagar, 2-4 januari

Vedic art kursdagar, del 2, grund och fortsättning + lärarutbildning block B.20 - 22 januari.

Genomförda kurser och event 2022 

Målardagar, 7-9 januari.

 Målardagar, 5-6 februari.

 Chakramålning "Kraften i nuet" 11-13 februari. 

 Vedic art kursdagar 11-13 mars

 Rymdkurs del 2 - nakshatra, 19-20 mars.

 Symbolseendekurs steg 3, 26-27 mars. 

 Rymdkurs steg 2, 1-3 april.

 Vedic art temakurs, fördjupning p 6 och 16. 8-10 april.

 Utställning! Påsk 15-17 april gästutställare hos MAStocker i Dingtuna under Konst och kulturtrundan i Kolbäcksådalen. 

Vedic art kursdagar, 27-29 maj. lärarutbildningens andra del; B-block. 

Vedic art kursdagar 3-5 juni. grundkurs och rep A-block  

 Målardagar! 12-14 augusti

  Rymdkurs del 2, 19-21 augusti. Kurserna som kopplar ihop den vediska astrologin med konsten.

  Symbolseendekurs steg 1 grund, 27-28 augusti. För dig som är nyfiken på intuitivt måleri och att tolka bilder. 

Rymdkurs del 1 grund, 9-11 september.

Vedic art kursdagar, del 1, grund och fortsättning + lärarutbildning block A. 16-18 september.

Rymdkurs del 3 med Varga Åskvigg 8-9 oktober

Symbolseendekurs steg 2, 22-23 oktober

Rymdkurs 1 och 2, Gaast Holland 5-10 november

  Symbolseendekurs del 4, 26-27 november. 

Målardagar 3-4 december

*** 

Genomförda kurser och event 2021

* Vedic art grundkurs del 3 30-31 januari.

* Rymdkurs del 1 på ArtA i Västerås 19-21 februari.

* Vedic art fortsättningskurs/fördjupning 13-14 mars. Fokus på p 6 och 16

* Vedic art lärarutbildning block B 26-28 mars

* Vedic art fortsättningskurs/fördjupning 16-18 april.

* Vedic art fortsättningskurshelg 24-25 april.

* Chakramålning "Kraften i nuet" 22-23 maj

* Vedic art kursvecka i Solbacka, By! 14-19 juni (v24)

* UTSTÄLLNING! 24 juli i Garpvillan, Garpenberg, tillsammans med Michal Yakor.

* Målardagar i ateljén 21-22 augusti.

* Vedic art kurs, grundkurs del 1. 3-5 september.

* Vedic art temakurs "Ljus och färg" 18-19 september. BOKAD KURS

* Meditationscirkel. Måndagar kl 18.00-19.30 med start 30 augusti. 500kr/fem tillfällen.

* Chakramålning "Kraften i nuet" 23-25 september. Chakramålning - 3 dagarskurs med genomgång av de 7 centrala chakrana, meditation och intuitivt måleri.

* "Måla för liv och lust!" Utställning 9-24 oktober på Galleri Blå i Gysinge.

* Symbolseendekurs - del 2, fortsättning 16-17 oktober.

* Rymdkurs, steg 1. 29-31 oktober. Rymdkurserna förenar målning och Jyotish - vedisk astrologi.

* Vedic art kurs med Johannes Källman "De 17 principerna och livet" 6-7 november.

* Symboleendekurs - del 1, grundkurs 20-21 november.För dig som är nyfiken på intuitivt måleri och att tolka bilder.
* Seans med Helena Vestin från Smedjebacken. 24 november kl 18.00-20.00.

Annica Andersson, Helhetens konst
Alla rättigheter reserverade 2021
Skapad med Webnode
Skapa din hemsida gratis! Denna hemsidan är skapad via Webnode. Skapa din egna gratis hemsida idag! Kom igång